Maqedonia e Veriut emeton Eurobondin në vlerën e 700 milion eurove

Shkup (Maqedonia e Veriut), Maj 28 – Maqedonia e Veirut ka emetuar më 27 Maj nje Eurobond 6 vjecar  në vlerën  700 milion euro ($ 770.9 milion), u shpreh Ministria e Financave.

Eurobondi mban interes ne normen e 3.67%, norma e dyte më e ulet pas normës 2,75% të Eurobondit të emetuar ne 2018, u shpreh në nje deklaratë Ministria e Financës të Mërkurën.

Niveli i kërkesës së investitorëve për Eurobondin e ri, i shtati i emetuar nga madhësia, ishte  pesë herë me i madh se shuma e emetuar.

Maqedonia e Veriut do t’i përdorë fondet e marra nga emetimi i Eurobondit të ri, sëbashku me kreditë nga Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN), Banka Botërore dhe Bashkimi Europian, për të mbuluar plotësisht nëvojat financial të këtij viti, u shpres Ministria e Financës.

Qeveria pret që ta mbyllë vitin 2020 me nje deficit buxhetor rreth 6.8% e GDP. Pagesat e borxhit të shtetit që maturohet këtë vit janë në shumën e 705 milion euro, u shpreh Ministria e Financave.

Burimi: SeeNews