Festat kombëtare


Festat kombëtare

01 janar 2020 Festat e Vitit të Ri
02 janar 2020 Festat e Vitit të Ri
03 janar 2020 Pushim zyrtar***
14 mars 2020 Dita e Verës*
16 mars 2020 Pushim zyrtar nga Dita e Verës
22 mars 2020 Dita e Nevruzit*
23 mars 2020 Pushim zyrtar nga Dita e Nevruzit
12 prill 2020 E diela e Pashkëve Katolike*
13 prill 2020 Pushim zyrtar nga E diela e Pashkëve Katolike
19 prill 2020 E diela e Pashkëve Ortodokse*
20 prill 2020 Pushim zyrtar nga E diela e Pashkëve Ortodokse
01 maj 2020 Dita Ndërkombëtare e Punëtorëve
24 maj 2020 Dita e Bajramit të Madh**
25 maj 2020 Pushim zyrtar nga Dita e Bajramit të Madh
31 korrik 2020 Dita e Kurban Bajramit**
05 shtator 2020 Dita e Shenjtërimit të Shenjt Terezës*
07 shtator 2020 Pushim zyrtar nga Dita e Shenjtërimit të Shenjt Terezës
28 nëntor 2020 Dita Flamurit dhe e Pavarësisë*
29 nëntor 2020 Dita e Çlirimit*
30 nëntor 2020 Pushim zyrtar nga Dita Flamurit dhe e Pavarësisë dhe Dita e Çlirimit
08 dhjetor 2020 Dita Kombëtare e Rinisë
25 dhjetor 2020 Krishtlindjet

*Në rastet kur festat zyrtare bien në ditët e pushimit javor (e shtunë ose e diel), dita e hënë është ditë pushimi.
**Shënim: Data e festave të Kurban Bajramit dhe Bajramit të Madh mund të ndryshojë sipas kalendarit hënor. Në rast se do të ketë ndryshime, do të viheni në dijeni me një njoftim të dytë.
*** Në zbatim të vendimit të miratuar në mbledhjen e Këshillit të Ministrave, datë 24.12.2019, “Për caktimin e ditës së premte, datë 03.01.2020, ditë pushimi”, dita e premte datë 03.01.2020 është pushim.

Festat kombëtare